Bilgeliğe Yolculuk
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu

Uluslararasi Girişimcilik, İnovasyon, Teknoloji Ve Tasarim Kongresi Düzenlendi

05/10/2018 10:07:55 - 05/10/2018 10:07:55 - 23179 Okunma

Üniversitemiz ve Lüleburgaz Belediyesinin işbirliği ile düzenlenen “International Congress on Entrepreneurship, Technology, Innovation and Design” başlıklı kongre 26 - 29 Eylül 2018 tarihleri arasında Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde gerçekleştirildi. Amacı, Lüleburgaz Belediyesi’nin temalı yıllarından biri olan 2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı’nda girişimcilik, teknoloji, inovasyon ve tasarım alanlarında çalışmalarını sürdüren bilim insanlarını bir araya getirmek, bilgi ve deneyim paylaşımı için zemin hazırlamak ve literatüre katkı sağlamak olan kongre 9:00-10:00 arasında katılımcılarının kayıtlarının alınması ile başladı.

26 Eylül 2018 tarihinde saat 10:00’da yapılan kongre açılış programında Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR kongrelerin bilim ve üniversiteler açısından önemini belirtirken, Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat GERENLİ de bu kongrenin 2018 İnovasyon ve Tasarım Yılı ile Lüleburgaz’a yapacağı katkılara değindi.

Kongrenin çağrılı konuşmacılarından Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Dr. Deniz Mertkan Gezgin Teknoloji çağının hastalığı Nomofobi ile ilgili bilgi verirken, Polonya Katowice Ekonomi Üniversitesi’nden Prof.Dr. Maciej Mitrega ise girişimcilik ve inovasyon hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Kongrede 60 katılımcı, toplam 51 bildiri ile katıldı. Kongrede ülkemizden ve dünyadan çeşitli üniversitelerdeki akademisyenlerin yanı sıra sanayi kuruluşlarından temsilcilerin de bildirileri ile yer alması sanayi–üniversite buluşması açısından kongrenin başarıları arasında yer aldı.

Kongrede kabul edilen bildirilerin özetleri kongre özet kitapçığında yayınlandı. Ayrıca tam metin olarak gönderilen bildiriler de tam metin kongre kitapçığında veya hakem sürecinden sonra EJOVOC dergisinde yayınlanacaktır. 

Yapılan değerlendirme sonrasında ICETID (International Congress on Entrepreneurship, Technology, Innovation and Design) in gelecek yıllarda da Lüleburgaz’da gerçekleştirilerek süreklilik kazanmasına karar verildi.  

 

kongre

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.