17/07/2014 12:00:05 - 07/11/2023 12:00:05 - 52824 Okunma

BARINMA,BESLENME VE ULAŞIM OLANAKLARI

Yüksekokulumuzun bulunduğu Lüleburgaz ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 384 kapasiteli kız öğrenci yurdu ve Lüleburgaz Yerleşkesinde 400 kişi kapasiteli erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları kapasite olarak yeterlidir.  (https://kygm.gsb.gov.tr/) Ayrıca öğrencilerimiz barınma ihtiyaçlarını ev kiralayarak veya mevcut olan özel pansiyonlarda kalarak karşılamaktadır.  Yüksekokulumuzda Sağılık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının ihale ettiği firma aracılığı ile öğlen yemekleri verilmektedir.   Yüksekokulumuz şehir merkezine yaklaşık 5 km. uzaklıkta bulunmaktadır. Öğrencilerimiz ulaşımlarını özel minibüs kooperatifi aracılığı ile yapmaktadırlar.

BULUNDUĞU YÖREYE YAPTIĞI KATKILAR

Trakya'nın tam ortasında bulunan Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, gelişmelerin baş döndürücü bir hızla devam ettiği, bilgi çağı olarak nitelendirilen içinde bulunduğumuz 21. yüzyılda, bulunduğu yörenin kalkınmasına yaptığı katkı yanında, yöreye getirdiği sosyal ve kültürel değişikliklerle her zaman lokomotif görevi üstlenmiştir.

Okulumuz; en başta bölgesel ekonomik dokunun canlanmasına, istihdam vegelir yaratılmasına ve toplumda eşitliğin yaygınlaştırılmasına katkı yapan en temel güçlerden biri haline gelmiştir.

Ayrıca okulumuz kendini tanıyan, bilgileri net, özgür düşünebilen, bilinçli hareket eden, tercihlerini ve alanlarını belirlemiş ve seçtikleri mesleğe yönelik araştırmacı uzmanlaşmış öğrenciler yetiştirerek yöresel kalitenin artmasını gerçekleştirmektedir. Bu yetişen öğrenciler ile öncelikle yöre ve ülke kalkınacak ve geleceğe güvenli adımlarla ilerlenecektir.

Yöremizdeki toplumun gelişmişliğinin çok net göstergesi olan yüksekokulumuz sadece öğrencilerinin değil çevre halkında güncel ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışmaktadır. Bunun için okulumuzda düzenlenen konferans, panel, sempozyum vb. toplantılar ile değişik konular yöredeki kişilere sunulmaktadır.

Okulumuzun bulunduğu yöreye en büyük başka bir katkısı da ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliği görevini üstlenerek büyük bir başarı ile sürdürmesidir. Okulumuz bünyesindeki bu yöneticilik sayesinde 20 yılı aşkın süredir Lüleburgaz ve yakın çevresinde öğrenim gören gençlerimiz uzağa gitmeden üniversite ve kpss sınavlarına girmekte bu da onların başarılarını arttırmaktadır.

Sonuç olarak okulumuz bölgesine maddi manevi sayısız katkı sağlamakta sosyal ve kültürel yönden belli bir bilince erişmiş öğrenciler yetiştirmekte buda onların aynı zamanda toplumun gelişmesi huzuru ve mutluluğu anlamına da gelmektedir.

SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR HİZMETLERİ

Yüksekokulumuzda futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve satranç dallarında çeşitli müsabakalar düzenlenmekte ve Üniversitemizin düzenlediği Bahar Şenliklerinde okulumuz takımları Yüksekokulumuzu temsil etmektedirler.

Öğrenciler Bilgisayar Laboratuarının müsait olduğu her anından maksimum yararlandırılmakta ayrıca Internet kulübü, Bilgisayar kulübü gibi organizasyonlar ile öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmaları sağlanmaya çalışılmaktadır.

Masa tenisi, tavla, satranç okulun içerisinde öğrencilerin her zaman istifadelerine sunulmakta ve yıl içerisinde turnuvalar düzenlenmektedir.

Resim

Halk oyunları, müzik, tiyatro grupları da öğretim yılının başından itibaren gruplar oluşturarak öğretim elemanlarımız denetiminde çalışmaları sürmektedir.

Fotoğrafçılık topluluğu slayt gösterileri ile çalışmalarını sergilemektedir.

Voleybol, basketbol dışındaki tüm sosyal faaliyetler için yeni eğitim öğretim binamızda yeterli mekan bulunmaktadır.  Yüksekokulumuzda kültürel faaliyet olarak ayrıca Belgesel ve film gösterimleri yapılmaktadır.

Resim

genelbilgiler lmyo lüleburgaz