Fiziki İmkanlar

17/07/2014 09:55:04 - 22/07/2022 09:55:04 - 38386 Okunma

Yükseokulumuzda 4.500 m2 kapalı alana sahip A Blok Hizmet Binası, 6100 m2 kapalı alana sahip B Blok Hizmet binası ve 1.150 m2 kapalı alanı bulunan Prof.Dr. Hüseyin TOPALLAR Ek Hizmet binası olmak üzere 11.750 m2 kapalı alanda eğitim ve öğretim faaliyetlerimiz devam etmektedir.

Yüksekokulumuzda 4 adet Bilgisayar Laboratuarı, 2 Adet Elektrik Atölyesi, 1 adet Grafik Atölyesi, 1 Adet Otomotiv Atölyesi, 1 Adet Fotoğraf Atöltesi, 1 Adet Kimya Laboratuarı, 1 Adet Tekstil Laboratuarı, 1 Adet Tekstil Atölyesi ve 1 Adet Baskı Atölyesi mevcuttur.

Eğitim Alanları Derslikler

Elektrik Laboratuarı

Laboratuar Araç-Gereç Donanımı

Bilgisayar Laboratuarı

4 adet bilgisayar laboratuarı mevcuttur. Her laboratuarda derslerinin interaktif olarak işlenmesi için öğrenmen bilgisayarına bağlı 1 adet projeksiyon cihazı ve projeksiyon perdesi vardır.

Elektrik Laboratuarı

5 adet end. Elektronik set ve mad., 30 adet ileri dijital elk. Eğ. Set, 4 adet dijital osiloskop, çok fonksiyonlu çevresel ölçüm cihazı, wattmetre, cosinüsfimetre, 2 adet fonksiyon jeneratörü, 5 adet DC ekli güç kaynağı, 10 tane masa tipi 10 A, 10 tane masa tipi 5 A, masa tipi voltmetre 0-50 V, masa tipi voltmetre 0-250 V, takometre, 30 tane B.Readboard, 20 direnç kutusu, 10 endüktans kutusu, 10 kapasite kutusu, 50 tane izoleli ölçü probu, 4 osiloskop probu, 3 PLC, 1 PLC modülü, 30 dijital multimetre, 10 ısı ayarlı kalem havya, 10 havya sehpası, 1 toprak direnç ölçüm cihazı, 1 bobinaj eğitim seti.

Kimya Laboratuarı

Saf su cihazı, fırın, hassas terazi, refraktometre, UV-1800 spektrofotometre, polarimetre, PH metre, Desikatör, Erime noktası tayin cihazı, yağ tayin cihazı, ETÜV, Su banyosu, Türbidemetre, Elektromag ısıtıcı, Manyetik karıştırıcı, Mekanik karıştırıcı, Santrifüj, Asit baz dolapları, Çeker ocak, Cam malzemeleri, Çeşitli kimyasallar, Konduktometre.

Tekstil Laboratuarı

Okuler Baslıklı Mikroskop (400 kat büyütebilen), Mukavemet Ölçüm Cihazı , Çektirme Yöntemine Göre Çalışan Terbiye  Makinesi (16 Tüplü), PH metre/Isı ölçer ve Aksesuarları , Ter Haslığı ölçme Aleti, Sürtünme Haslığı Ölçme Aleti, Viskozimetre ile Karıştırıcı Tank, İplik Bükümü Ölçme Aleti, Baskı Masası ve Aksesuarı, 0,01 gr. Hassasiyetinde Elektronik Terazi, 0,001 gr. Hassasiyetinde Elektronik Terazi, Numune İnceleme Işık Kabini, Su Saflaştırıcı ve Aksesuarları, Etüv, Çamaşır Makinesi, İplik Numara Çıkrığı, Dairesel Numune Kesme Cihazı, Lup (Numune İncelemek İçin Büyüteç)

Grafik Atölyesi

3 Adet ışıklı masa, 1 adet bilgisayar, 1 adet tarayıcı, 1 adet projektör, 1 adet renkli lazer yazıcı

Baskı Atölyesi

Serigrafi baskı için kullanılan bütün araç ve gereçler (pozlandırma masası, baskı tezgahı, kurutma rafı, ragle vb)

Öğrenci İşleri ve Kütüphane Hizmetleri:

Öğrenci İşleri bürosu 4 personel ile hizmet vermektedir. Öğrencilerimizin her türlü özlük işlemleri, not işlemleri ve belge işlemleri bu büro ile karşılanmaktadır.

Yüksekokulumuzun bulunduğu yerleşkede B Blok hizmet binasında çok sayıda kitap ve diğer yayınların bulunduğu Merkez Kütüphaneye bağlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi uhdesinde 1 adet Kütüphane mevcuttur. Kütüphanemizde öğrencilerimizin ders çalışma ve diğer faaliyetlerini yapabilmeleri mümkündür.

fiziki lmyo