Sosyal Güvenlik

18/07/2014 10:34:57 - 23/06/2022 10:34:57 - 52343 Okunma

Resim

Yüksekokulumuz , Sosyal Güvenlik Programı’ndan mezunlarına “Sosyal Güvenlik Meslek Elemanı” unvanı verilir.

Sosyal güvenlik meslek elemanı; kamu ve özel sektör işletmelerinde çalışan personelin sosyal güvenlikle ilgili tüm işlemlerini, sosyal güvenlik mevzuatına göre, belge veya bilgisayar ortamında yapabilen ara elemandır.

Başlıca görevleri; çalıştığı işyerinin sosyal güvenlik işlemlerini bilgisayar destekli olarak yapmak, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal güvenlik mevzuatına ilişkin işlemleri mevzuata uygun şekilde yapmak, işletmelerde çalışan personelin sosyal güvenlik işlemlerini, personel özlük dosyalarını zamanında ve doğru bir şekilde hazırlamak, bireysel emeklilik, hayat ve hayat dışı sigortacılık gibi özel sigortacılık işlemlerini düzenlemek, çalıştığı işyeri ile ilgili bilgi ve belgeleri dosyalayıp, kanuni sürelere uygun olarak saklamaktır.

Sosyal güvenlik meslek elemanı genellikle bilgisayar destekli olarak sosyal güvenlik işlemleri yapar, söz konusu işlemlerle ilgili belgeleri düzenleyerek çalışır.

Meslek eğitim süresi 2 yıl olup; eğitim süresince öğrencilere verilen zorunlu ve seçmeli derslerin yanı sıra, öğrenciler 40 iş günü süreli endüstriye dayalı eğitimi (staj) başarı ile tamamlamaları gereklidir.

Sosyal güvenlik meslek elemanlarının ücretleri çalıştıkları işyerindeki bilgi, beceri ve performansına göre değişmektedir. Ücretleri genellikle asgari ücretin üzerinde olmakla beraber işyerindeki deneyim ve performansına göre artmaktadır.

Sosyal Güvenlik ön lisans programını başarıyla tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı olmaları halinde Sosyal Hizmetler Lisans programına dikey geçiş yapabilirler.

Sosyal Güvenlik Programına 2014-2015 Öğretim Yılından itibaren öğrenci alınmaktadır.

Ders Planına Ulaşmak İçin Tıklayınız..(2013-2015 Yılı girişliler)

sosyalgüvenlik