İş Sağlığı Ve Güvenliği

18/07/2014 15:24:13 - 17/02/2023 20:09:09 - 52309 Okunma - 0 Yorum

Resim

Programın Amacı:  2014-2015 Eğitim-Öğretim yılından itibaren öğrenci alınması öngörülen İş Sağlığı ve Güvenliği Programı gerek teknolojik gerekse sosyal ve ekonomik gelişmelerle birlikte, insan kaynağının etkin bir şekilde kullanımına yönelik ihtiyaçlarına paralel olarak kamu ve özel sektörün bu alanda taleplerinin artmasıyla giderek daha fazla tercih edilir hale gelmiştir. Mevcut akademik ve teknik alt yapı sayesinde programımız gerekli bilgi ve donanıma sahip mezunlar yetiştirerek, gerek teknolojik gerekse sosyal ve ekonomik gelişmeler çerçevesinde, hizmet kalitesi ve sektördeki diğer yasal düzenlemelerle birlikte bu alandaki önemini artırarak insan kaynakları yönetimi alanında yeniliklere kapılar açacaktır. Trakya bölgesi başta olmak üzere Türkiye genelindeki Sosyal Bilimler Liseleri, Genel Liseler, Meslek Liseleri, Çok Programlı Liselerden mezun olan öğrencilerin ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Giriş Sınavından, ilgili puan türünden (YGS-2) yeterli puanı alarak programa kayıt yapma hakkı kazanır.

Programdan Mezun Olacak Öğrencilerin İstihdamları:   Programdan mezun olacak İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikerleri;   İşyerlerinde risklerin minimize edilmesi,     Sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratılması,     Tehlikelerin, kaynağında yok edilmesi,    Çalışan insanın bu ortamda tüm dikkatini işine vererek kaliteli hizmet üretilmesi,    Herhangi bir kaza sonucu yasal, vicdani ve mali sorumlulukların en aza düşürülmesi ve işletmenin karlılığını artırılması alanlarında çalışabilecekleri gibi endüstriyel kuruluşların ihtiyacı olan İş Güvenliğine yönelik personelin yetiştirilmesi ve iş güvenliği organizasyonunu mühendislik düzeyinde olan işletmelerde mühendisliğin bir alt kademesinde, mühendislik düzeyinde olmayan organizasyonlarda ise işletmenin tüm iş güvenliği sorumluluğunu üstlenebileceklerdir. Programdan mezun olan öğrencilerimiz İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri unvanı alacaktır.

Programdan mezun olacak öğrencilerimiz;
  Sanayinin tüm iş kollarındaki kurum, kuruluş ve işletmelerde, ticaret merkezleri, çok katlı yüksek binalar, üniversite ve kampüs şeklindeki okullar, alışveriş merkezleri, topluma açık merkezler, itfaiyeler ve sivil savunma kuruluşlarında "İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri" olarak görev alabilecekleri gibi,   Program öğrencilere;   Mesleğin insan ilişkilerini, empati yeteneğini geliştirmesi,   Zorluklarla daha kolay başa çıkmayı, pratik düşünmeyi öğretmesi,   Hayat deneyimi kazandırması,   İnsanları daha iyi tanıma imkanı vermesi,   Gözlem yeteneğini artırması...   gibi avantajlar sağlayacaktır.

Söz konusu Programımız 2014-2015 Öğretim yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır.

PROGRAM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ders Planlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız...(2022 Yılı ve sonrası)

Ders Planlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız...(2016 Yılı ve sonrası)

Ders İçeriklerine Ulaşmak İçin Tıklayınız...(2016 Yılı ve sonrası)

Ders Planlarına Ulaşmak İçin Tıklayınız...(2013-2015 Yılı girişliler)

Ders İçeriklerine Ulaşmak İçin Tıklayınız...(2013-2015 Yılı girişliler)

isg

Bu sayfaya henüz yorum yapılmadı.