Trakya Pardus Lüleburgaz Myo'da

20/05/2015 11:01:15 - 20/05/2015 11:01:15 - 1369 Takip

Kırklareli Üniversitesi ile Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu, Özgür Yazılım Kullanıcıları Derneği (Oyakder) ve Pardus Topluluk’nun katkıları ile 12 Mayıs 2015 Salı günü Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu’nda “Trakya Pardus ve Özgür Yazılım Şenliği” düzenlendi.

Etkinliğe Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Bayram, Öğretim Görevlileri ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Kırklareli Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bora ASLAN etkinlik öncesi açılış konuşması yaptı.

Sabah saat 10:00’da başlayan etkinliklerin sabah ölümünde Pardus topluluk Lideri Ümit Dereliler tarafından Özgür Yazılım Kullanıcıları Derneği’nin faaliyetleri anlatıldı. Dereliler “Bir ülkenin özgürlüğü iletişim sistemi ile başlar. Bilgilerinizi güvenli ortamda saklayabildiğiniz müddetçe özgür olursunuz. Bu nedenle ülkeler kendi yazılımlarını oluşturabildikleri zaman özgür olurlar” dedi.

Daha sonra Pardus Topluluk Marmara Bölge Temsilcisi ve Line Bilişim Teknoloji Marketi ve Hizmetleri firmasından Cemal Şirin PTS Yardım Masası ve Teknik Servis hizmetleri hakkında bilgiler aktardı. Şirin “Lüleburgaz’da faaliyet gösteren Line Bilişim olarak arızalı makinelerini getiren Pardus yazılımı kullanan müşterilerimize servis hizmeti verirken %25’ten başlayan indirimler uyguluyoruz. Örneğin ekranı kırık bir laptop için malzeme dışı işçilikten ödün verip indirim uyguluyoruz” dedi.

Öğleden sonraki etkinliklerde ise  Pardus Topluluk Endüstri ve Elektronik Takım Lideri Abdurrahman Ulusoy tarafından Kedicad2B anlatıldı. Mehmet Nuri Öztürk ise Pardus ve ARM Teknolojilerini anlattı.  Pardus Topluluk Takım Lideri Yardımcısı Kaan Çakal’ın Pardus ve Özgür Oyun sunumunun ardından Kırklareli Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bora Aslan Özgür Akademi ve Özgür Yazılım Eğitimleri konusunda önemli bilgiler aktardı ve etkinlik sona erdi.

pardus