2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları

11/09/2015 22:17:55 - 12/10/2015 10:45:16 - 11292 Takip

DERS KAYIT İŞLEMLERİ

Yüksekokulumuz öğrencilerinin 2015 - 2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders kayıtları 14.09.2015 - 18.09.2015 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacaktır. Ayrıca bu yıl kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerimiz de ders kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sisteminden kendileri yapacaklardır. Bu yıl yeni kayıt yaptırmış olan öğrencilerimiz http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresi üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparken Kullanıcı Adı kısmına öğrenci numaralarını, Şifre kısmına ise T.C. Kimlik Numaralarının ilk 5 hanesini yazmaları gerekmektedir.

Öğrencilerimiz ders kayıtlarını aşağıdaki adımları takip ederek yapacaklardır:

1. Adım: Öğrencilerin yatırmaları gereken harç tutarı Ziraat Bankası ATM ve internet şubesi aracılığı ile yatırılacaktır. (Şubelerden Ödeme Yapılamayacaktır. Sadece İkinci Öğretim Programı Öğrencileri ile Normal Süresi İçinde Eğitim Öğretimini Tamamlayamamış Olan Öğrenciler Harç Yatıracaklardır. Bu Yıl Yeni Kayıt Yaptırmış Olan Öğrencilerimiz (2015 Yılı Girişliler) Bu Adımı Atlayarak Ders Kayıt İşlemlerini Gerçekleştireceklerdir.)

2. Adım: Öğrencilerimiz, ilgili tutarı bankaya yatırdıktan sonra Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapmalı Ders ve Dönem İşlemleri menüsü altında yer alan Ders Kayıt sayfasının açık olması durumunda derslerini seçmelidir. (Bankaya Yatırılan Harcın Öğrencinin Sistemine Hemen Yansımamasından Dolayı Öğrenci Harç Yatırma İşleminin Hemen Ardından Kayıt Yapamayabilir. Bu Durumda Gün İçerisinde Ders Kayıt Alanının Açılıp Açılmadığını tekrar Kontrol Edilmelidir.)

3. Adım: 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılından itibaren FF, DD, ve DC olan derslere de devam zorunluluğu getirilmiş olup; ders kayıtlarında öğrencilerimizin buna dikkat etmeleri gerekmektedir. Yani FF, DD, DC notlu derslerin öncelikli olarak alınması gerekmektedir. (2015 Yılı Girişli Öğrencileri Kapsamaz.) Alınacak dersler dikkatlice eklenerek kesinleştirme işlemi yapılmalıdır. Aksi takdirde Danışman Onayı verilemeyecek olduğundan öğrencilerin ders kayıtları iptal edilecektir!

4. Adım: Ders Ekle-Sil tarihleri 28-30 Eylül 2015 tarihleri arasında olupdeğişiklik yapılacak zorunlu ve seçmeli dersler için bu tarihler arasında öğrenci danışmanıyla iletişime geçmelidir.

5. Adım: Danışman onayı alan öğrencilerimiz dekontlarını/makbuzlarını (1 Nüsha) ve ders kayıt çıktılarını 3 nüsha  (1 nüsha öğrenciye, 1 nüsha danışmana, 1 nüsha öğrenci işlerine)  2 Ekim 2015 Cuma  Gününe kadar danışmanlarına teslim etmek zorundadırlar. Kanuni temsilcileri aracılığıyla kayıt yaptıracak öğrencilerimiz noter vekaletinin aslını kanuni temsilcilerine ulaştırmalıdırlar.

Ders Kayıt Kılavuzu için tıklayınız.

Program Danışmanlarımız için tıklayınız...

Mazeretli Kayıt Yenileme:

* Mazeretli Derse Yazılma Başvuruları için son gün: 06 EKİM 2015

* Öğrenciler Mazeretli Kayıt Dilekçesi ve ekinde (aşağıda belirtilen sebepler için)resmi evrak ile ilgili tarihe kadar Öğrenci İşleri bürosuna başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

(Sağlık Raporu, Trafik Kazası, Doğal Afet, 1. ya da 2. Derece akrabanın Ölümü.)

* Mazeretli kayıt yaptıran öğrencilerin, kayıt yaptırdıkları tarihe kadar geçen süreleri devamsızlıktan sayılır.

Mazeretli Kayıt başvuru sonuçları sayfadan ilan edilecektir

Duyuru için tıklayınız..

derskayıt