Bilgeliğe Yolculuk
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu

Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Bir Mucidi Ağırladı

16/11/2015 08:29:01 - 18/11/2015 08:29:01 - 16153 Okunma

Yaptıklarıyla Türkiye ile sınırlı kalmayıp dünyaya açılan bir Türk mucidi Ataman Özbay, Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle buluştu. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı öğrenci ve öğretim elemanlarının düzenlediği konferansta hayat hikâyesini gençlerle paylaşan Özbay, deneyimlerini ve sahip olduğu girişimcilik ruhunu anlattı.

Hayata Tahta Kaşıkla Başladı

Hayata İzmit’in çok fakir bir ailesinde başlayan Ataman Özbay, girişimciliğin önemine vurgu yaparak kısa sürede başarı merdivenlerini nasıl tırmandığını anlattı. Bunu yaparken büyük küçük herkesin sözüne kıymet verdiğini, sürekli gözlem yaptığını ve çok çalıştığını aktardı.

Kullanan Değil, Üreten Olalım

Özbay’ın sıkça değindiği bir konu da gençlerin akıllı telefonları ellerinden düşürmemesi oldu. Kullanıcı değil üretici olmanın önemine dikkat çeken Özbay “eğer yönetici olsaydım, okula girmeden önce tüm öğrencilerin telefonlarının toplanması için yasa çıkartırdım ve bunu uygulardım, boşa geçirilen her dakikanın bir bedeli var” dedi.

Dünya üzerinde yaklaşık 10 ürünün mucidi olan Özbay, hayal kurmak, çok çalışmak, işine aşık olmak, fırsatları değerlendirmek üzerine düşüncelerini paylaştı. Yaklaşık 2 saat süren konferansta öğrenciler Ataman Özbay’ı dikkatle ve merakla dinledi.  

Özbay Türkiye’ye sadece ekonomik anlamda katkı sağlamakla kalmayıp Türkiye genelinde ücretsiz olarak yapmış olduğu seminerlerle girişimci gençlerin yolunu aydınlatarak Türk milletine yeni girişimciler kazandırıyor.

Konferans sonunda Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bora Aslan tarafından ataman Özbay’a teşekkür belgesi ve hatıra hediyeler takdim edildi.

konferans

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.