Bilgeliğe Yolculuk
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu

Görsel Sanatlar Çalıştayı Başladı

31/05/2016 12:32:44 - 31/05/2016 12:32:44 - 18635 Okunma

    Lüleburgaz Belediyesi ve Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Programı öğretim elemanları işbirliğiyle düzenlenen “Görsel Sanatlar Çalıştayı” başladı.

   Lüleburgaz Belediyesi 2016 Kadın Yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan ve 30.05.2016 Pazartesi günü saat 12:00’de Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda açılışı gerçekleştirilen Görsel Sanatlar Çalıştayı'na Öğr.Gör. Çiğdem Önder Er, Doç.Dr. Deniz Bayav, Günseli Ayan, Yrd.Doç. Mehtap Uygungöz, Prof. Oya Kınıklı katıldı. Lüleburgaz Görsel Sanatlar Çalıştayı’nın açılış programı Belediye Başkanı Emin Halebak’ın konuşması ile başladı. Başkan Emin Halebak’ın konuşmasının ardından Lüleburgaz MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bora Arslan konuştu. Arslan konuşmasında, “Kadınlarımızın her alanda önde olduğu bir toplumu düşleyen Lüleburgaz Belediyesi’nin 2016’yı Kadın Yılı ilan etmesiyle başlayan projeler içerisinde yer almaktan büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Bizleri hayata getirerek var eden kadınlarımız maalesef hak ettikleri değeri görmüyor. Potansiyellerini yansıtmakta zorluklarla karşılaşıyor. Oysaki doğurganlığın üretimin ta kendisidir. Kadınlar yaşamın her alanında ürettikleri ile varlar. Hayatımızı zenginleştirenler de aslında onlar. Hayatımızı planlayan, üreten ve şekil veren kadınlar, sanatın kendisini yaşamın içerisinde doğal olarak icra etmektedirler. Dolayısıyla cevabını bildiğimiz şu soru gündeme geliyor: Doğurganlığıyla üreten kadın, aslında sanatını da icra etmiyor mu? Görsel sanatların birçok alanında özgün ürünler ortaya koyan ve ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelen kadınlarımız bugün Lüleburgaz’dalar. Çalıştay boyunca Lüleburgazlılarla iç içi çalışmalarını gerçekleştirecekler.” dedi. 

Çalıştaya katılan sanatçılar, Öğr. Gör. Çiğdem Önder Er, Doç. Dr. Deniz Bayav, Günseli Ayan, Sevinç Ölmez, Yrd. Doç. Mehtap Uygungöz ve Prof. Oya Kınıklı da çalıştayın sanat adına çok önemli olduğunu belirttiler.

Çalıştay 3 Haziran 2016 tarihine kadar devam edecektir.

 

 

çalıştay

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.