Tüm Öğrencilerimize Duyuru

26/09/2016 12:09:34 - 26/09/2016 12:09:34 - 2877 Okunma

Tüm Öğrencilerimize Duyurulur

Üniversitemizde Türk Dili I ve II, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I ve II, Temel Bilgisayar Teknolojileri, Mühendislikte Ofis Uygulamaları dersleri Uzaktan Eğitim yoluyla verilmektedir.

Bu bağlamda;

• Bahsi geçen dersleri alan öğrencilerimiz KLUZEM öğrenme portalından dersleri takip edeceklerdir. KLUZEM öğrenme portalına kirklareliuni.buluttakademi.com adresinden ya da kluzem.klu.edu.tr adresinden öğrenme portalına ulaşabilirler
  • KLUZEM öğrenme portalına giriş yapabilmek üzere her bir öğrencimize ait bir hesap açılmıştır. Kullanıcı adı ve şifreleri KLUZEM tarafından belirlenmiştir. Bu dersi ilk defa uzaktan alan öğrenciler sisteme girebilmek için kullanacakları kullanıcı adı öğrenci numaraları, şifreleri ise TC kimlik numaraları olarak atanmıştır.

UYARI: KLUZEM öğrenme portalı hesabı Öğrenci işlerinde kullandığınız Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) hesabınızdan tamamen farklıdır. Bu nedenle kullanıcı adı ve şifreniz OBS ile yakından uzaktan ilgisi yoktur.

Ders süreci:

Ders materyalleri üç türlü olup haftalık olarak sisteme yüklenmektedir.

• Asenkron e-dersler, öğretim elemanlarında ders sunumlarının kaydedilip öğrencilere sunulması şeklinde gerçekleştirilir.
  • Senkron Sanal Sınıflar,  öğretim elemanlarınca haftalık olarak belirli bir saatte eş zamanlı (canlı) olarak öğrenme portalından gerçekleştirilir.
  • PDF çalışma dokümanlarının öğrenme portalı üzerinden paylaşılması şeklinde gerçekleştirilir.
  • Yukarıda sayılan ders süreci materyallerinde sanal sınıflar zorunlu olmakla birlikte diğer materyallerin yüklenmesi (e-dersler ve çalışma dokümanları) öğretim elemanının insiyatifinde ve tasarrufundadır.
  • Sanal sınıf oturumları kaydedilip sistemde tutulmaktadır. Bu nedenle öğrencilerimiz kaçırdığı sanal sınıf oturumunun kaydını daha sonra izleyebilmektedir.
  • Öğrencilerimiz sisteme yüklenen her bir materyali istediği zaman istediği yerden izleyebilmektedir.

Değerlendirme süreci:

• Bahsedilen derslerin Vize ve Finalleri ortak yüz yüze test sınavı şeklinde yapılacaktır.
  • Uzaktan öğretimde devamsızlık ve başarı değerlendirmeleri tamamen dersin öğretim elemanının tasarrufundadır. KLUZEM istenildiğinde derslerin izlenme durumları, öğretim portalına giriş sayıları, süreleri gibi istatistiksel verileri verebilmektedir.

Uzaktan Öğretim Öğrencilerine tavsiyeler

• Sisteme ilk giriş yaptıktan sonra profil ayarlarından eksik bilgilerinizi tamamlayınız özellikle güncel e-posta adresinizi giriniz.
  • KLUZEM’ e bildirilen sorunların büyük bölümü şifre unutma ve sisteme girememe sorunlarıdır. Bu nedenle şifrenizi değiştirmemenizi öneririz ancak şifre değiştirme durumunda unutmayacağınız bir yenisini kullanmanız gerekmektedir.
  • Dersin öğretim elemanları duyurular, mesajlar ve ödevler verebilmektedir. Ayrıca Sanal sınıflar ve diğer aktivitelerin takibini yapmanız dersin başarısı açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle öğretim portalını düzenli olarak ziyaret etmelisiniz.
  • E-dersleri izleyip notlar alabilirsiniz. Gerektiği yerde durdurup tekrar oynatabilirsiniz. İzlediğiniz bir dersi tekrar tekrar izleyebilirsiniz.
  • Canlı sanal sınıflara vaktinde katılmanız ve öğretim elemanına sorular sormanız dersin işleyişini ve sizin öğrenmenizi pozitif etkileyecektir. Bu nedenle canlı sınıflara katılmanız ders başarınız açısından önemlidir.
  • Ders ile ilgili her türlü sorularınızı dersin öğretim elemanına e-posta göndererek ya da sistem üzerinden mesaj göndererek sorabilirsiniz.
  • KLUZEM sadece teknik konularda destek sağlamaktadır. Öğretim portalına girememe, e-derslerin açılmaması, sanal sınıflarda yaşanan sıkıntılarda uzem@klu.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.
  • KLUZEM e göndereceğiniz e-postalarda mutlaka isim, soyisim, TC numarası, öğrenci numarası bilgileri bulunmalıdır.

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

KLUZEM