İstikbal Ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Konulu Konferans Gerçekleştirildi

11/03/2017 16:21:26 - 11/03/2017 16:21:26 - 13534 Okunma

10.03.2017 Günü İstikbal ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un yazmış olduğu İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yılında Yüksekokulumuz tarafından gerçekleştirilen etkinlik ile anıldı.

Programa konuşmacı olarak Tarih bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Edip Durmaz katıldı. Birinci bölümde ''Doğumundan, İstiklal savaşına katılmasına kadar Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve faaliyetleri günün anlam ve önemi olarak anlatıldı. Daha sonra  İnsan Kaynakları Yönetimi Programı 1. sınıf öğrencisi Gözde Çelik tarafından Mehmet Akif Ersoy'un ''BÜLBÜL'' adlı şiiri seslendirdi.

Programın ikinci bölümünde Yrd. Doç. Dr. Edip Durmaz Mehmet Akif  Ersoy'un ''İstiklal savaşına katılmasından vefatına kadar olan hayatına'' değinilerek önemli kesitler verdi. Son bölümde İnsan Kaynakları Yönetimi Programı 1. sınıf öğrencisi Anıl Yücel '' İSTİKLAL MARŞI '' 'nı seslendirdi ve Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bora Aslan tarafından katkılarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Edip Durmaz'a plaket verildi.

istiklal marşı