Yaz Okulu Duyurusu

20/06/2017 09:12:59 - 20/06/2017 09:12:59 - 1397 Takip

Üniversitemizde Yaz Okulu açılmamakla birlikte Kırklareli Üniversitesi’nin 24 Ağustos 2014 tarihli ve 59 sayılı Senato Toplantısında alınan kararı gereği başka Üniversitelerden Yaz Okulu dersi almak isteyen öğrencilerimizin dikkat edeceği hususlar;

“Üniversitemiz öğrencilerinin, ilgili yıl ve programdaki taban puanı, üniversitemizdeki taban puandan yüksek olan Türkiye’deki tüm üniversitelerin yaz öğretimlerinde, kredileri ve ders içerikleri Bölüm Başkanlıkları tarafından uygun görülen dersleri alabilmelerine ve ilgili üniversitelerden gelen transkriptlerin Birim Yönetim Kurulu kararı ile sisteme transfer edilerek öğrencilerin not ortalamalarına katılmasına oybirliği ile karar verildi.” şeklindedir.

1. Yaz Okulunda öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, en fazla 20 AKTS, yaz okulu sonu itibariyle mezun olabilecek öğrenciler ise en fazla 25 AKTS kredilik derse kayıt yaptırabilir. Bu toplama zorunlu, seçmeli, ortak zorunlu vb. tüm dersler dahildir.
  2. Öğrenci, öncelikle alt yarıyıllardan başarısız derslerini almak üzere derslere yazılabilir. Genel akademik not ortalaması (GANO) 1,80’in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir derse yazılamazlar.
  3. Öğrenci, içinde bulunulan eğitim öğretim yılının ders kaydı yaptırılmamış yarıyılına ait dersleri için yaz döneminde ders kaydı yaptıramaz.
  4. Öğrenciler, yaz döneminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp başarısız olduğu, geçip de (DD, DC ve CC notları ile) yükseltmek istediği dersleri de alabilirler. Bu derslerden aldığı son not geçerlidir. % 10’a giren öğrenciler bahar yarıyılı sonunda belirlendiğinden, yaz dönemi sonunda alınan başarı notları % 10 sıralamasını değiştirmez.

Buna göre; başka bir üniversiteden yaz öğretiminde ders alacak öğrencilerimizin aşağıdaki hususları göz önünde bulundurarak yaz öğretimi başvurusu yapmaları gerekmektedir.

1. Yaz öğretimi için başvuru yapılacak programın taban puanı Lüleburgaz MYO’dan daha yüksek bir program olmalıdır. Her öğrenci kendi kayıt yılını dikkate alacaktır. (2015 yılı girişli öğrenciler 2015 yılının taban puanlarını, 2016 yılı girişli öğrenciler 2016 yılının taban puanlarını dikkate alacaklardır.)
  2. Yaz öğretimi için başvuru yapılacak dersin saati ve AKTS kredisi Yüksekokulumuzda aldığı dersin saati ve AKTS kredisi düzeyinde ya da daha yüksek olmalıdır. (Örneğin, öğrencinin Lüleburgaz MYO’da aldığı dersin AKTS’si 5  ve saati 4 ise, diğer üniversitede açılan ve öğrencinin başvuru yaptığı dersin de AKTS’si 5 ve saati 4 veya daha yüksek olmalıdır.)
  3. Yukarıdaki iki maddenin sağlandığını gösterir belgeler, (taban puanları gösterir çıktı ve başvuru yapılan Yüksekokuldan alınmış onaylı ders içerikleri) Lüleburgaz MYO'da ilgili Bölüm Başkanlığına hitaben yazılacak dilekçe ekinde Yüksekokul Öğrenci İşleri’ne teslim edilecektir.
  4. İlgili Bölüm Başkanlıklarının yapacağı inceleme ardından onay/red durumu Bölüm Başkanlığı tarafından başvuru yapan öğrencilere bildirilecektir.
  5. Yaz Öğretimi ders/derslerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, ilgili Yüksekokul’dan alacakları transkripti Yüksekokulumuz Öğrenci İşlerine bizzat ulaştırarak teslim edeceklerdir.

Yaz Okulu Başvuru Formu

yaz okulu