Trakyakariyer Projesinin Ücretsiz Eğitimleri Devam Ediyor

21/09/2017 16:29:14 - 22/09/2017 16:29:14 - 885 Takip

Kariyer Merkezimizin İşbirliği İle Ücretsiz Eğitimler Devam Ediyor

Üniversitemizin de paydaş olarak yer aldığı Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen TrakyaKAriyer projesi, gençlerin işgücü piyasasına katılımını destekleyerek istihdamın artırılmasını hedefliyor. Bu kapsamda Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin işbirliği ile yaz dönemi boyunca teknik ve soft beceri eğitimleri verildi. 2017 – 2018 eğitim öğretim yılının güz döneminde de eğitimlere devam edilecek. Eğitimlerin konusu, yeri ve tarihi ile ilgili detaylı bilgiler aşağıda belirtilmiştir. Ücretsiz olarak verilen eğitimlere başvurmak isteyen öğrenci ve mezunlarımız  www.trakyakariyer.org web portalına üye olarak, etkinlikler kısmında “tümünü görüntüle” seçeneğine tıklayıp,  filtreleme aracını kullanarak istediği lokasyonu ve tarihi seçip eğitimlere başvurabileceklerdir. Her bir eğitim için kontenjan 25 kişiyle sınırlı olup, kontenjanda kadın kotası uygulanacaktır.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, kendi işini kurmak isteyen girişimcilere devletin sağladığı 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi desteğinden faydalanma imkanı sağlayan bir programdır. Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı; İşletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar; İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan); İş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları konularında eğitim verilecektir.

Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi

Proje Döngüsü Yönetimi (Project Cycle Management / PCM) metodolojisi ile katılımcıların proje tasarımı ve yönetimine ilişkin bilgi ve becerileri geliştirilmektedir. Eğitimde ayrıca katılımcılar proje kaynaklarına özgü proje uygulama ve finansman süreçleri hakkında da bilgilendirilmektedirler. Eğitimin içeriği şu derslerden oluşmaktadır: Paydaş Analizi (Faydalanıcı ve Hedef Grup), Sorun Analizi, Hedef Analizi, Strateji Analizi, Proje Amacı ve Genel Hedefler, Faaliyet Planlama ve Zaman Çizelgesi, Risklerin Analizi, Mantıksal Çerçeve Matrisinin Doldurulması, AB Fonları ve Kriterler, Başarılı bir projenin kriterleri.

Topluluk Önünde Konuşma ve Sunum Becerileri

Topluluk Önünde Konuşma ve Sunum Becerileri Eğitimi ile katılımcılar; etkili ve anlaşılır konuşmanın önemini kavrayabilecek, topluluk önünde konuşma yaparken gerilim ve heyecanı yönetebilecek; profesyonel duruş ve beden dili, akıcı konuşma ile ilgili bilgi sahibi olabilecek ve iş hayatında etkili sunum yapmanın püf noktalarını kavrayabileceklerdir. Eğitiminin ders içerikleri şöyledir: İletişimin tanımı ve önemi, iyi bir konuşmacının özellikleri, ses-nefes kontrolü, vurgu, etkili dinleme, heyecan ve duygu kontrolü, doğru mesajı verebilme, empati, beden dili, sözlü sunumlar, görsel araçlar, zor dinleyiciler / zor sorular, gelişim planı hazırlama.

Kariyer Gelişimi İçin İleri Okuma ve Yazma Becerileri

Kariyer gelişimi için ileri okuma ve yazma becerileri eğitimi ile bölgedeki öğrenciler okuduğu çeşitli metinlerin, iş yaşamına ilişkin yazılı belge ve raporların yapısını ve işlevlerini anlayabilecek, yorumlayabilecek ve karşılaştırabileceklerdir. Eğitiminin ders içerikleri aşağıdaki gibidir: Kariyer kavramı, bireysel değerler; toplumsal değerler, yöneticilerin beklentileri, zaman yönetimi açısından ileri okuma ve yazma, e-posta ile yazışma ipuçları, formal / informal yazışma metotları, toplantı tutanağı yazma teknikleri, mindmapping, özetleme, sosyal medyada ayak izimiz.

Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi

Tasarım Odaklı Düşünme Programı Eğitimi ile katılımcıların; Yaratıcılık, yaratıcı düşünme, sonuç ve çözüm üretme konularında bilgi sahibi olarak, günlük hayatlarına entegre edebilmeleri sağlanacaktır.

Ücretsiz eğitiminin ders içerikleri aşağıdaki gibidir: Yaratıcı düşünce nedir? , Empati, insan odaklı düşünme,  Tasarım odaklı düşünme etapları,  Çalışanlar tarafından yaşanan zorlukların değerlendirilmesi ve tartışılması, Çalışanların ihtiyaç, istek ve beklentilerinin detaylandırılması, Ortaya çıkan bilgilerin görselleştirilmesi ve gruplandırılması, İhtiyacı karşılayacak uçtan uca etkileyici bir deneyim yaşamalarını sağlayacak çözüm fikirlerinin oluşturulması,  Seçilen fikirlerin prototiplenmesi,  Tasarlanan çözümün çalışanların beklentilerini ne düzeyde karşılayacağının prototip üzerinden değerlendirilmesi, Tasarım Odaklı Düşünme için gerekli yetkinliklerin artful thinking (sanatsal düşünme) oyunları ile geliştirilmesi.

Takım Yönetimi ve Planlama Becerileri Eğitimi

Takım Yönetimi ve Planlama Becerileri Eğitimi ile katılımcılar; iletişim becerilerini kullanarak hedefler doğrultusunda motivasyon ve takım içi motivasyon hakkında bilgi sahibi olabilecek ve iş planlaması, acil ve önemli kavramı ve zaman yönetimi hakkında ipuçlarını daha iyi algılayabileceklerdir. Ücretsiz eğitim içeriği şöyle: Takım nedir, Takım ile grup arasındaki farklar, kişilik tipolojileri, takım çalışmasının kuruma ve çalışanlara katkısı, takım iletişiminde sinerji, farklılıkların yönetimi, karakter analizi, takım ruhu heyecan ve birlik duygusunun sağlanması, verimlilik arttırıcı çalışmalar, acil ve önemli kavramları, zaman yönetimi, zaman yönetimi, önceliklendirme.

İleri Eğitim Fırsatları

Kariyer gelişimi için uzman eğitmenler ile yarım günlük çalıştay düzenlenecektir. Bu kapsamda öğrencilerin hayat boyu eğitimlerine destek olmak için, Halk Eğitim Merkezleri, Mesleki Eğitim Merkezleri, E-Dersler,  yüksek lisans ve kişisel gelişim  hakkında sunumlar yapılıp öğrenciler ile beyin fırtınası gerçekleştirilecektir.

Kariyer Eğitim trakyakariyer

Güz Dönemi Ara Sınav Programları