Tek Ders Sınavı

31/01/2018 13:35:43 - 31/01/2018 13:35:43 - 998 Okunma

Mezuniyeti için azami öğrenim süresini kullanmamış öğrencilerden, devam şartını yerine getirmiş olduğu tek dersten sorumluluğu kalan veya mezuniyeti için GANO’sunun en az 2,00 olma şartı hariç tüm gereklerini yerine getirmiş öğrenciler ve bu sınav sonucu alacağı notun katkısıyla GANO’sunu en az 2,00 düzeyine çekebilecek durumda olması koşuluyla 08.02.2018 Perşembe günü saat 14.00’te yapılacak olan tek ders sınavına girebilir.

-Sınava girmek isteyen öğrencilerimizin dilekçelerinin asıllarını en geç 06.02.2018 Salı günü mesai bitimine kadar ulaştırması gerekmektedir. Faks gönderen öğrencilerimiz de sınav gününden önce dilekçelerinin asıllarını idareye teslim etmesi gereklidir. Dilekçenin aslının evrak kayıt bürosuna teslim edilmesinden öğrencilerimiz sorumludur.

-Öğrencilerimiz Tek Ders Sınav hakkını bir kez kullanabilir. Tek ders sınavında en az CC (65) notu alan öğrenci başarılı sayılır.

-Tek ders sınavına girecek öğrencilerden Güz Dönemi harcını yatırmamış olan öğrencilerin harcını yatırması gerekmektedir. Bahar Dönemi için harç yatırılmayacaktır.

-Tek ders sınavında alınan not ham başarı notu sayılır ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre harf notuna çevrilir. Başarısızlık halinde, ders sonraki yarıyılda/yılda tekrarlanır veya öğrenci akademik takvimde belirtilen sonraki tek ders sınavına alınır.

-Tek ders sınavları için mazeret sınavları yapılmaz.

-Öğrenci tek ders sınav hakkını yılda bir kez kullanabilir.

tek ders