Bilgeliğe Yolculuk
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu

3+1 Eğitim Modelimiz

10/05/2019 14:05:07 - 29/05/2023 14:05:07 - 31690 Okunma

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programlarımızda, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Bilgisayar Programcılığı, Tekstil Teknolojisi ve Elektrik Programlarımızda, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılından itibaren de İnsan Kaynakları Yönetimi programımızda 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeline geçilmiştir.

Bölgemiz Türkiye’nin sayılı ticaret ve sanayi bölgeleri arasındadır. Sanayi kuruluşları açısından Türkiye ortalamasının üzerinde bir potansiyeli bölgemiz barındırmaktadır. Küçük işletmeler haricinde orta ve büyük ölçekli yüzden fazla işletmenin Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi odasına kaydı bulunmaktadır. Bu Kimya, Tekstil, Ulaşım, Enerji, Hammadde vb. işletme kuruluş yeri seçenekleri açısından fizibil durumda olan bölgemiz ileriki yıllarda da ticaret ve sanayide gözde olmaya devam edecektir. Ayrıca gelişmekte olan Avrupa Serbest Bölgesi de ayrı bir iş hacmi doğuracaktır.

Temel amacı belirli mesleklere yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek olan Meslek Yüksekokulları; geleceğimizin teminatı olan gençlerimize; bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlanmasında ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde önemli bir yere sahiptir. Ülkemizin gereksinimi olan kaliteli meslek eğitimi almış, sorumluluk sahibi, üretken ve yetkin nitelikli eleman yetiştirmeyi amaç edinen Yüksekokul programlarında 4 yarıyıllık eğitim-öğretim, teorik ve uygulamalı olarak yürütülmektedir

Öğrencilerimizin eğitim seviyesini ve niteliğini yükseltmek, Üniversite-Sanayi işbirliği çerçevesinde eğitim sisteminde yeni düzenlemeler yapmak, sektörün beklenti ve taleplerine istinaden istihdam odaklı bir eğitim-öğretim amacıyla 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılından itibaren Yüksekokulumuz Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ve Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programlarımızda ve 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılından itibaren de Bilgisayar Programcılığı, Tekstil Teknolojisi ve Elektrik Programlarımızda, 2020-2021 Öğretim Yılından itibaren de İnsan Kaynakları Yönetimi Programımızda  3+1 Uygulamalı Eğitim Modeline geçilmiştir. Yapılan düzenleme ile eğitim-öğretimin 3 döneminin okulda ders, 1 döneminin işletmelerde uygulamalı olarak alınmasını öngören 3+1 Uygulamalı Eğitim Modelinin öğrencilerimize ve iş çevrelerine faydalı olacağı düşünülmektedir.

Üniversitemiz ve iş yerleri arasında yapılan işbirliği protokolleri ile Meslek Yüksekokulumuz öğrencileri, eğitimleri süresince kazandıkları bilgi ve deneyimlerini, “İşletmede Mesleki Eğitim” dersi adı altında kamu/özel kurum ve kuruluşlarda uygulamalı eğitimle pekiştirme imkânı bulacaktır. Eğitim Öğretim dönemi içinde yapılacak olan mesleki uygulama eğitimi, akademik takvime uygun olarak müfredatlarında yer alan dönemde tam zamanlı olarak yapılacaktır.

 

staj 3+1

 

 

3+1 eğitim model

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.