Bilgeliğe Yolculuk
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu

Öğrenci Değişim Programları

07/04/2021 23:09:03 - 07/04/2021 23:09:03 - 2153 Okunma

ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI

AVRUPA BİRLİĞİ DEĞİŞİM PROGRAMI: ERASMUS+

Üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğine imkân tanıyan Erasmus+ Değişim Programına kuruluşundan bu yana etkin bir şeklide katılım göstermektedir. Program; Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine Avrupa Birliği üye ülkelerinin yükseköğretim kurumlarında bir veya iki dönem okuma ve staj yapma fırsatı vermektedir. Üniversitemizin 18’i Avrupa ülkesi olmak üzere toplam 26 ülke ile 90 Erasmus+ anlaşması bulunmaktadır.

DİĞER ÜLKELERLE DEĞİŞİM İMKÂNLARI: Üniversitemizin başka ülkelerin yükseköğretim kurumları ile imzalanmış protokolleri de bulunmaktadır. Bu protokoller sayesinde öğrencilerimiz pek çok farklı ülkede (burslu-burssuz) eğitim görme imkânı bulmaktadır.

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI: Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır. Üniversitemiz öğrenci ve öğretim elemanları yapılan anlaşmalar ile Mevlana Programı’ndan etkin bir şekilde faydalanmaktadır.

ULUSAL DEĞİŞİM PROGRAMI: FARABİ Üniversitemiz Farabi Değişim Programı ile öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yıl süresince yurtiçindeki bir başka yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretimlerine devam etme fırsatı sunmaktadır.

  • Kırklareli Üniversitesi Erasmus Koordinatörlüğü İçin Tıklayınız
  • Kırklareli Üniversitesi  Farabi Koordinatörlüğü İçin Tıklayınız
  • Kırklareli Üniversitesi  Mevlana Koordinatörlüğü İçin Tıklayınız
Öğrenci Değişim Programları Erasmus Farabi Mevlana

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.