Bilgeliğe Yolculuk
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu

Öğrenim Ücretleri

07/04/2021 16:06:56 - 20/07/2023 16:06:56 - 6793 Okunma

ÖĞRENİM ÜCRETİ

Katkı payı ve öğrenim ücretleri her yıl Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenmektedir. Normal öğrenim süresi içerisindeki (2 yıl) birinci öğretim öğrencilerinden katkı payı alınmamaktadır. Normal öğrenim süresini aşan ve bir yükseköğretim programında kayıtlı iken Üniversitemizde ikinci bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler katkı payı/öğrenim ücreti ödemektedir. Uzaktan Öğretim ve İkinci öğretim öğrencilerinden öğrenim ücreti alınmaktadır.

Normal süresinde mezun olmayan öğrencilerin 2023-2024 yılında öğrenim ücreti, 15.07.2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar" ile belirlenmiştir.

BURSLAR

Öğrencilerimiz Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen karşılıksız burslardan yararlanabilecekleri gibi çeşitli kurumlar tarafından verilen eğitim burslarına da başvurabilmektedir. Özel ve kamuya ait burslar eğitim-öğretim yılı başında öğrencilerimize duyurulmaktadır.

Ayrıca üniversitemiz başarılı ve gelir düzeyi düşük öğrencilerine öğle yemeği ihtiyacını karşılayacak şekilde yemek bursu sağlamaktadır.

Üniversitemizde öğrencilerimize kısmî olarak çalışma imkanı da sunulmakta olup; “Kısmi Zamanlı Öğrenci Çalıştırma Programı” olarak uygulanmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz kendi uygun bulduğu zaman aralığında üniversitemizde çalışma imkanı bulmaktadır. Program, her eğitim yılı başlangıcında öğrencilerimize duyurulmaktadır.

harç katkı payı burslar lmyo lüleburgaz

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.