Bilgeliğe Yolculuk
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu

Ders Muafiyet Talepleri

03/10/2023 09:05:38 - 12/09/2023 13:58:13 - 1108 Okunma

Daha önce Üniversitelerin herhangi bir programına bir süre devam ettikten veya bu programdan mezun olduktan sonra yeniden ÖSYM tarafından yapılan 2023-YKS ile Yüksekokulumuza yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerimiz muafiyet talebinde bulunması halinde, Üniversitemiz Senatosu tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde okuduğu  ve dilekçesinde belirttiği dersleri ve yaptığı stajları değerlendirerek; hangilerinden muaf tutulacağına karar verecektir. 

Öğrenim gördüğü program ile ilgili bir işte çalışmış veya çalışmakta olan öğrenciler, çalışma sürelerini ve unvanlarını belgelendirmek (SGK Dökümü, çalıştığı işyerinden yaptığı iş ve görevi belirtir yazı vb.) koşuluyla işletmede mesleki eğitim veya staj uygulaması kapsamında önceki öğrenmelerin tanınması için başvuruda bulunabilir. Başvurular İntibak Komisyonları ve Yönetim Kurulumuzca değerlendirilecektir.

2023-YKS ile yerleşenler başvurularını en geç 20.10.2023 tarihine kadar Yüksekokulumuz evrak kayıt bürosuna yapabilir. 

Muafiyet başvurusu için dilekçe ekinde transkript ve ders içeriklerinin onaylı örneğinin sunulması gerekmektedir. (Fotokopi, faks, onaysız ve eksik belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz.)

Belirtilen süreden sonra yapılan muafiyet talepleri kabul edilmez. Muafiyet sonuçları açıklanıncaya kadar başvuran öğrencilerin tüm derslere girmesi gereklidir.

Muafiyet Başvuru dilekçesi için tıklayınız (Ekleri ile birlite elden teslim edilebileceği gibi posta, kargo vb. ile de gönderilebilir)

Kırklareli Üniversitesi Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi için tıklayınız.

muafiyet

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.