Bilgeliğe Yolculuk
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu

Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim)

16/07/2019 09:24:35 - 01/03/2024 09:24:35 - 45023 Okunma

          BÖLÜM BAŞKANLIĞI SAYFASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

       2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında 120 öğrenci alınması YÖK tarafından kabul edilen Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim) programımızın öğretim dili Türkçe olup, hazırlık sınıfı okutulmamaktadır.

Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim) Programının amacı, tıbbi teşhis ve tedavi uygulamalarından bankacılığa, mühendislikten sosyal bilimlere, telekomünikasyon uygulamalarından hizmet sektörüne, sanattan istatistiksel çalışmalara kadar tüm alanlarda yazılım problemlerini disiplinler arası bir çalışma ile çözümleyebilen yazılım geliştiriciler yetiştirmektir. Bunun için programın uzmanlık derslerinde, yazılım ürünü geliştirilirken önemli olan analiz ve tasarım süreçlerine ayrıntılı olarak odaklanılır;  kodun yazılması, test edilmesi ve ürünün sürekliliğinin sağlanması aşamaları teorik olarak aktarılır.

“Avrupa 2020 Stratejisi”  çerçevesinde gerek ülkemizde, gerekse dünyada bilişim sektörüne verilen önem nedeni ile Bilgisayar Programcıları çok aranan kişiler olacaklardır. Teknolojik gelişmeleri yakından izleyerek değişimlere hızlı şekilde uyum sağlayabilen yeni programcılar hem hizmet sektöründe, hem de üretim sektöründe yazılım ürünleri geliştirmek üzere çalışabilirler. Ülkemizde son 10 yılda gerek e-devlet projelerindeki gerekse de özel sektördeki yazılımlardaki hızlı artış, yazılım piyasasında yetişmiş programcı açığını ortaya çıkarmıştır.

Özel Koşullar:

Bu programda dersler internete dayalı uzaktan eğitim sistemiyle yürütülecektir. Programa alınan öğrencilerin internet bağlantısı olan kişisel bir bilgisayarı kullanma olanağına sahip olmaları gerekmektedir. Bu programın güz ve bahar yarıyılına ait derslerin dönem sonu sınavları Üniversite kampüsünde veya ilgili Meslek Yüksekokulunda yapılacaktır. (Materyal giderleri, ara sınav ve yıl sonu sınavları vb. konularda ayrıntılı bilgi, Üniversitenin internet adresinden edinilebilir.) Uzaktan Öğretim programlarının diplomalarında "uzaktan öğretim" ibaresi yer alacaktır. 

Derslere Devam Şartları ve Sınavlar:

Uzaktan Öğretim sistemi, bir Açık Öğretim sistemi değildir. Bu yüzden derslere devamda uygulanması gereken bazı ölçütler bulunmaktadır. Uzaktan öğretimin, örgün öğretimden tek farkı, derslerin canlı olarak gerçek sınıflarda değil, internet üzerinden sanal sınıf ortamlarında yapılmasıdır.  Yüz yüze eğitim, bir yarıyıl için toplam eğitim süresinin %30'u olmak zorundadır ve bu derslerin sınavları okulda gözetimli olarak yapılmaktadır. Yüz yüze eğitim alma tarihleri dönem içinde ilan edilmekte olup, imkânlar dahilinde yarıyılın uygun bir takviminde belirli bir tarih aralığına yoğun bir şekilde sıkıştırılabilir. Elverişli durumlar oluşmadığında farklı tarihlerde yüz yüze eğitim tarihleri konulabilir. 

 

Programdan Mezun Olanların Alacağı Unvan:

Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim) programından mezun olan öğrenciler, “Bilgisayar Programcısı” veya  “Bilgisayar Teknikeri” unvanı alabileceklerdir.

 

Programdan Mezun Olabilmek İçin Gerekli Koşullar:

            Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Öğretim) Programından mezun olabilmek için öğrencilerimizin toplam 120 AKTS kredilik ders almaları ve 40 iş günü staj yapmaları gerekmektedir.Öğrenciler staj tercihleri konusunda geniş bir yelpazeye sahip oldukları için staj yeri konusunda herhangi bir sorun yaşamayacaklardır.

 

Bir Üst Öğrenime Geçiş:

Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar DGS sınavından yeterli puan almaları koşuluyla lisans programlarında öğrenim görebilirler. Mezunlarımız DGS sınavı ile 4 yıllık fakültelerin; Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar – Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Enformasyon Teknolojileri, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Kontrol Mühendisliği, Matematik-Bilgisayar, Meteoroloji Mühendisliği, Uygulamalı Matematik ve Bilgisayar, Uzay Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Lisans Programlarına ve Yüksek Öğretim Kurumunun kabul ettiği diğer bölümlere dikey geçiş yapabilirler.

 

PROGRAM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Ders Müfredatına Ulaşmak İçin Tıklayınız. (2023 -2024 Öğretim Yılı ve sonrası)

 

Ders Müfredatına Ulaşmak İçin Tıklayınız. (2019 Yılı ve sonrası)

Ders İçeriklerine Ulaşmak İçin Tıklayınız.

 

 

 

bilgisayar uzaktan

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.