Bilgeliğe Yolculuk
Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu

Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları

18/07/2014 15:24:00 - 29/06/2022 15:24:00 - 39029 Okunma

BÖLÜM BAŞKANLIĞI SAYFASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

PROGRAM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Resim

Bu programın amacı; muhasebe ve vergi konusunda hizmet veren büroların, kurum ve kuruluşların ilgili departmanlarında görev alabilecek nitelikli ara elemanlar yetiştirmektir. Bu amaçla öğrenciler, haftada bir gün işletmelere yerinde uygulamaya gönderilerek, teorik bilgilerin yanı sıra muhasebe stratejilerini geliştirme, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması vb. konularda uygulamalıçalışmalarda bulunmaktadırlar.
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI PROGRAMINDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM EDİLEBİLECEĞİ SEKTÖRLER VE İŞ TÜRLERİ
Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları programındanmezun olan öğrenciler, muhasebeve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgilidepartmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler.Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler.

Kamu sektörü ve özel sektör işletmelerindehizmet, üretim ve faaliyetlerinin verimli bir biçimde yürütülmesi için teorikbilginin yanı sıra uygulama yapabilen, muhasebe mevzuatına sahip, bilgisayarlımuhasebeyi yürüten meslek elemanları kamu sektöründe ve özel sektörderahatlıkla iş bulabilmektedir. Muhasebe bürolarında, işletmelerin muhasebe bölümlerinde, Maliye Bakanlığının çeşitli birimlerinde ve özellikle vergi dairelerinde görev alabilirler. Muhasebe ve vergi uygulama meslek elemanlarının vergi dairelerinde, muhasebe bürolarında, işletmelerin muhasebe servislerinde, muhasebe programı yapan işyerlerinde çalışma olanakları vardır. Bu meslekte iş bulma olanağı oldukça yüksektir. Son zamanlarda muhasebecilik alanında bilgisayar paket programlarının yaygınlaştığı görülmekte ve bu oran giderek artmaktadır. Bundan dolayı bu alanda bilgisayarlı muhasebe paket programlarını kullanan nitelikli elemanlara piyasada ihtiyaç duyulmaktadır.
Program mezunları basta Serbest Muhasebeci, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir ile Yeminli Mali Müşavir bürolarında yardımcı eleman olarak çalışmaktadırlar. Ayrıca mezunlar, bankalar, sigorta şirketleri ile turizm, inşaat ve endüstri isletmelerinde, muhasebe elemanı olarak çalışmaktadırlar. Mezun olan öğrencilerin çoğu piyasada is bulmaktadırlar. Öğrencilerin çoğu genellikle stajını yaptığı işyerlerinde kalmaları için teklif almakta ve devamlı olarak ise yerleşmektedirler.
Program mezunları 3568 Şayili SM, SMMM ve YMM"lik Kanunu ile iki yıllık eğitimden sonra sınavı kazandıkları takdirde dört yıllık mesleki stajlarına başlamakta ve dördüncü yılın sonunda yapılan sınavlarda basarili olurlarsa "Serbest Muhasebeci" unvanını ve ruhsatını almakta, ancak iki yıllık Yüksekokul mezunu olmaları nedeniyle mesleğin diğer kademelerine yükselememektedirler. Ancak dört yıllık bir eğitimi bir fakültede tamamlayanlar diğer yasal zorunlulukları yerine getirenler Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği tarafından açılan sınavlarda basarili oldukları takdirde "Serbest Muhasebeci Mali Müşavir" unvanını alabilmektedirler.

Ders müfredatına ulaşmak için tıklayınız (2020 Yılı girişli öğrenciler)

Ders içeriğine ulaşmak için tıklayınız (2020 Yılı girişli öğrenciler)

 

Ders müfredatına ulaşmak için tıklayınız...(2018 Yılı ve sonrası)

Ders içeriğine ulaşmak için tıklayınız...(2018 Yılı ve sonrası)

Ders içeriğine ulaşmak için tıklayınız...(2016 Yılı ve sonrası)
Ders müfredatına ulaşmak için tıklayınız...(2016 Yılı ve sonrası)

 

Ders içeriğine ulaşmak için tıklayınız...(2013-2015 Yılı girişliler)

Ders müfredatına ulaşmak için tıklayınız...(2013-2015 Yılı girişliler)

 

 

Resim
muhasebe

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.