Tekstil Teknolojisi

18/07/2014 13:42:27 - 23/01/2015 13:42:27 - 3634 Takip
Programın amacı; tekstil, hazır giyim ve moda sektörüne çağdaş, yaratıcı ve özgün tasarımlar üretebilen, malzemeyi ve üretim tekniklerini bilen meslek elemanları yetiştirmektir.
Bu programda öğrenciler; tekstil sanayinin hammaddesi olan elyafın elde edilmesinden tüketicinin istediği özelliklere sahip bir materyal haline getirilinceye kadar geçirdiği aşamaları, mevcut teknolojilerin ve işlemlerin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını öğrenirler.
Mezunlar; çeşitli tekstil fabrikaları, iplik fabrikaları, baskı fabrikaları, tekstil makinesi üretimi yapan fabrikalar, dokuma işletmeleri, dokuma kumaş tasarım büroları, tekstil test laboratuarları, hazır giyim atölyeleri, apre işletmeleri, boya işletmeleri vb. yerlerde iş bulabilirler.

Ders içeriğine ulaşmak için tıklayınız...
Ders programına ulaşmak için tıklayınız...
tekstil